27 март 2009

За любовта и нейните граници.
Има ли любовта такива?


Замисляли ли сте се някога дали сте наистина готови да направите всичко за човека до вас?
Започвате връзка. Става спонтанно, непланирано и непринудено.
Казвате си: "В момента не искам да се спускам в сериозна връзка. Искам нещо релаксиращо, ей така - просто приятелство."
Добре, обаче минава време, привързвате се, започвате ден след ден все по-силно да усещате магнетичното въздействие на любовта, до един момент, в който се чувствате толкова "пристрастен" към човека до вас, че не можете и един ден без него.
До тук чудесно, но при вас е сложно. Връзката ви не е с най-подходящия човек. Причините могат да бъдат много и най-различни - като започнете от това, че той/тя е семеен/семейна и стигнете дори до абсурдната, но често срещана пречка - майка му/и не ви понася и категорично смята, че не сте за него/нея!
Ето, получава се така, че ако в началото сте си казвали: "Е, какво като е семеен/семейна или какво от това, че родителите му/и не ме харесват?! Та ние няма да се женим!", то сега нещата стават сложни!
Какво бихте направили? Ще поставите ли граници на любовта си или смело, макар и граничещо с неразумното бихте се спуснали в тази любов докрай?

12 коментара:

  1. Когато наистина съм влюбен, не си задавам такива въпроси. Въпросите са преди и след.

    ОтговорИзтриване
  2. Любовта е твърде дефицитно нещо,за да се обръща внимание на незначителни препятствия/ майката и т.н/Виж ако човека е семеен ,тогава впускането в "тази любов докрай" какво означава- ти ли да се впуснеш или той?защото, той може би има съвсем други идеи.
    иначе казано- преди да се впуснеш докрай, трябва да имаш представа какъв ще е края и тази представа да е съответна на неговата.
    а пък каза но иначе наслаждавай се , но не губи преценката за реалноста.така мисля-мога и да съм доста по многословна по темата ама...

    ОтговорИзтриване
  3. Мини, ако хората можеха да знаят предварително какъв ще е края на което и да е тяхно начинание ("иначе казано- преди да се впуснеш докрай, трябва да имаш представа какъв ще е края и тази представа да е съответна на неговата"), то телевизии като Скат ТВ и сие нямаше да смогват от реклами на "ясновидци". Ако аз сложа ръка на сърцето си и отговоря чесно, то трябва да кажа, че почти никога нещата не стават така както съм ги искала. Най-вече визирам ситуации, в които не действам сама или нещата не зависят само от мен. Дори и да вярваш безрезервно на човека до себе си, то все ще се появи някакво трето обстоятелство, което ще потвърди силата на "Закона на Мърфи". В такива моменти си казваш: "Оффф, иде ми да се екстардирам на пустинен остров и да сме само аз и той! Никой и нищо друго!" Обаче всички знаем, че няма как да се случи това.
    Krizt, радваш ме! С това изказване, потвърди още една моя теория - мъжете са доста по-решителни и смели от жените в такива ситуации. Как благородно ви завиждам, че го можете, ако знаеш само! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Така е ,Ели ,но края обикновено е средностатистически :).
    Много често се оказва,че дълбоко вътрешно си знаел какво ще се случи,но си се вслушвал по скоро във фантазии и сладки заблуди - породени от това което ти се иска , а не от това което е.Просто така е по-приятно.
    Това е малко личен опит, а не поучения.
    Аз обичам да летя,но отвреме на врме кацвам на земята за да видя нещата и от другата страна.:))

    ОтговорИзтриване
  5. @мини: може би все още не си осъзнала колко е лошо майката да не те харесва. Аз имам един такъв случай и честно казано не е много приятно. А най-смешното в случая беше, че майката не ме харесваше още преди да ме беше видяла. Представяш ли си. :)

    ОтговорИзтриване
  6. хахаха....
    "Agree", ама с двете ръце гласувам "за" такава ситуация!
    И аз имам такива случаи и тези от вас, които ме познават, сигурно ще си кажат "Не е възможно!"
    Не, ама да! И при мен е точно както случая на Цецо. Намразена без време, но за сметка на това доста подобаващо и то само защото се казвам Ели, а не еди как си Х, която е снахата-мечта в очите на майка му. С други думи: "Сина ми се е овлякъл по тая, но аз имам други планове за него!"
    Гадничко си е, да знаете... Голяма битка и голям зор, докато убедиме "мама", че не сме за изхвърляне. ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Изживял съм го преди около 15 години и все още съм с нея,с "неподходящата",според всички мои приятели и роднини тогава.Мога да кажа само,че сърцето знае отговора,единственото,което трябва да направим е да го следваме уверено,макар всички и всичко да е против.

    ОтговорИзтриване
  8. Браво Вальо!
    Смел и решителен, какъвто и трябва да бъде човек, когато знае какво иска!
    Между другото - Благодаря и на теб, че се присъедини! Очакват ви още много приятни теми!
    Добре дошъл Вальо!

    ОтговорИзтриване
  9. Цветан, другия път покажи блога си на майката.Няма начин да не те хареса:)

    ОтговорИзтриване
  10. Мини, може заради блога да се е стреснала. Ако си е казала: "Лелееееее....и какво, всяка наша свада ще я пише и разказва на всички?!Край! Незнам кой е, но вече не го харесвам!":)
    Цецо, това е шега. Знаеш, че обожавам блога ти!

    ОтговорИзтриване
  11. Az pyk imam savsem drug problem /kato izkliuchim towa che toi si ima priqtelka, zashtoto toi kaza che bi jelal da e s men/... NAI- golemiqt mi problem e che skoro toi nawyrshi 27 godini, a az skoro shte nawyrsha 17 ..... 11 GODINI RAZLIKA?! .. A toi e adski mil i adski mnogo si go hareswam.... Edinstwennoto neshtu ot koeto se pritesnqwam e kak shte go prieme maika mi. BTW: Razlikata mejdu maika mi i bashta mi e 11 godini.. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз за любовта не смятам, че има граници. Нито емоционални, нито възрастови. Не се сещам и за някой учебник, в който да има правило точно каква е допустимата разлика в годините на двама влюбени. Ако двама души се обичат, то как ще реагира "мама" или какво ще каже "тати" е просто въпрос на дипломация от ваша страна да се справите с това и да им обясните някои детайли, които са важни за вас. Основният е, че това е вашият собствен живот и няма как родителите ви (например) да го изживеят от ваше име. Имат си собствени животи и са имали правото, точно като вас да ги живеят както намерят за добре. С това изказване, рискувам да бъда "атакувана", но ще се радвам на мнения.

      Изтриване